Halal Keurmerk

Eurofrigo BV ontvangt Halal keurmerk voor de opslag van koel- en diepvriesproducten volgens islamitische voorschriften.

Eurofrigo BV heeft onlangs een certificaat en bijbehorend keurmerk van de Stichting Nationale Halalkeur ontvangen. Eurofrigo BV is gespecialiseerd in de opslag van geconditioneerde goederen en heeft 2 vestigingen in het havengebied van Rotterdam. Het logistieke diensten pakket van Eurofrigo is uitgebreid om tegemoet te komen aan producenten en handelaren die hun producten willen aanbieden op de islamitische markt.

De behoefte aan Halal opslag (Halal staat voor: toegestaan volgens islamitische voorschriften) is groeiende zeker gezien de potentiële markt van 30 miljoen consumenten in West -Europa. In Rotterdam waar vlees vanuit alle delen van de wereld wordt aangevoerd was nog geen Halalgecertificeerde opslag mogelijk. Echter de consument wil zekerheid dat de aangeboden Halal producten ook tijdens het gehele logistieke proces volgens de islamitische voorschriften behandeld zijn. Vat Logistics besloot april jl. om op de Maasvlakte een Halal distributie centrum op te starten, de geconditioneerde opslag zal in eerste instantie via Eurofrigo BV plaatsvinden.

Het certificeringproces is in grote lijnen gebaseerd op de bestaande normen voor voedselveiligheid (HACCP) waar Eurofrigo reeds aan voldoet. De Halal Audit Company Rotterdam, voerde intentie gesprekken met het management van Eurofrigo. Hierop volgde een audit van de bedrijfsprocessen en personeelsleden volgden met succes een basis cursus Halal.

Op locatie Eurofrigo Maasvlakte is een speciale vriescel ingericht bestemd voor opslag van Halal producten. Vooralsnog is hier alleen Halal vlees opgeslagen uit Zuid Amerika. Eurofrigo hoopt grote producenten uit bijvoorbeeld Maleisië en Indonesië te interesseren. "We kunnen deze markten aanboren met het concept dat we ook bij onze Zuid Amerikaanse leveranciers toepassen. Die leggen steeds vaker een strategische voorraad bij ons neer, van waar uit ze kleinere hoeveelheden snel bij hun klant kunnen afleveren" aldus Algemeen Directeur Derk van Mackelenbergh.
 

Bron: Zaman

29.3.2010